Målad hand
30 Maj

Digiweek 30 maj

Evenemang

En kväll för alla åldrar med workshop i analog programmerig med hjälp av LEGO, en AI-föreläsning och en drop-in-AI-verkstad. Eller ta en kaffe och prata om AI på aktivitetscaféet!

Kostnad och information om anmälan

Kostnadsfritt

Arrangör

Huset på höjden och Järfälla bibliotek

Information

Huset på höjden, Engelbrektsvägen 47, 17751 Järfälla

Beskrivning

15:.00-16.30 – Analog programmering och bygg mönster med LEGO – med Alexandra
Hur programmerar man en dans? Kan man skicka hemliga meddelanden med binärkod? Vad är egentligen en sekvens och hur bygger man en sån?
Vi leker och lär tillsammans, ta dina första steg som programmerare på Huset på höjden!
Drop-in från 6 år.

16.00 -17.30 Föreläsning
Bibliotekarie Leo håller en grundläggande föreläsning och workshop om artificiell intelligens på Huset på höjden. Du får lära dig grunderna om AI, se olika varianter av AI och testa på olika AI-verktyg. För vuxna. Inga förkunskaper behövs. Drop-in och kostnadsfritt.

17.30 – 19.00 Prata om AI (under aktivitetscafét) – med Mammaambassadörerna
Mammaambassadörerna har läst boken ” Lättläst bok om AI av Marika Jonsson” och pratar gärna med dig om AI. Boken finns att bläddra i på plats.

16.00 – 20.00 Skapa bilder med hjälp av AI.
AI-verkstad där vi utforskar generativ artificiell intelligens och de AI-verktyg alla pratar om, till exempel Leonardo AI, Midsjourney och Photoshop. Vi fokuserar på det visuella, skapar sagolandskap, drömska scener och fantasifulla bilder. Drop-in från 6 år och uppåt, ingen föranmälan krävs.

#Digiweek är en del av #AllDigitalWeeks som är en stor europeisk kampanj för att uppmärksamma och stärka digitala färdigheter för ett mer inkluderande samhälle.

Välkommen att utforska den digitala världen tillsammans med oss!

Tid och datum (<% occasionResult.length %>)

Torsdag 30 Maj 15.00 - 20.00